Pages

6 Mayıs 2012 Pazar

ALMAN PASTASI



Yine çok uzun zaman geçti son tarifimin üstünden ama malum, bahar geldi, yaz geliyor :) Zayıflamak lazım, az yemek lazım. Bu durumda da yeni üretimlerim biraz azaldı diyebilirim. Amaaa, yine de arada sırada mutfakta kalori üretmeye devam edeceğim hiç merak etmeyin :)

Geçen hafta uzun zamandır yapmadığım bir pastayı yaptım, özlemişim cidden de Alman Pastasını... Sizin de canınız çekerse, bu tarifi rahatlıkla uygulayabilirsiniz :) 

Malzemeler 

Kek için;

4 Yumurta
1.5 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ ( Tercihim Fındık Yağı ) 
1 Su Bardağı su
3 Su Bardağı elenmiş un
1 Paket Kabartma Tozu ( Dr Oetkar marka kullanıyorsanız 2 paket koymanızı tavsiye ederim )
1 Paket Vanilya 

Ayrıca;

1 Paket Vanilyalı Puding ( Tercihim Dr Oetkar)

Pudra Şekeri


Şimdiiii, Önce kekimizi yapalım :)

Yumurta ve şekeri mixerle yaklaşık 5 dk kadar çırpıyoruz. Sonra, yağ ve suyu ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve şimdi sadece tahta kaşıkı ile karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra karışımımızı döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 180 C fırında 30-35 ' pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini kontrol için kürdan kullanmanızı tavsiye ederim. 

Kekimizi fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve daha sonra kalın bir bıçak ya da naylon ip yardımı ile keki ortadan 2'ye ayırıyoruz. 

Pudingi pişiriyoruz. Tarifinde bir paket karışımı 750 lt süt ile pişirin yazar, ama ben keklerin arasına koyacak isem 500 lt ile falan pişirerek biraz daha yoğun kıvamda olmasını tercih ediyorum. 

2 kek parçasının arasına pudingi yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. 

Servis edeceğimiz zaman da üstüne pudra şekeri serpiyoruz. :):) Afiyet olsuuuunnn :))))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder