Pages

4 Mart 2012 Pazar

PİŞMANİYELİ TATLI


Eve misafir geleceği zaman annemin benden başlıca isteği genelde tatlı yapmam oluyor :) Bana da yeni tarifler denemek için iyi bir fırsat olacağından reddetmiyorum tabii ki... Bugün ne yapayım diye evdeki malzemelere bakarken bir kutu pişmaniye gözüme çarptı ve bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm veeee tamamen deneme yanılma yöntemiyle, tabiri caiz ise uydurduğum bir tatlı çıktı. 

Az önce misafirlerimize lezzet testi için ikram ettim ve herkes tarifini sorunca blogumda yayınlamaya karar verdim. Uydurmuş olabilirim tatlıyı ama beğeni topladığı için sizler de korkmadan yapabilirsiniz :) Üstelik çok da basit yapması :-)


Malzemeler 
1 Lt Süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük kutu krema (200 ml)
2 paket burçak bisküvi
Pişmaniye 




Bisküviyi rondoda çekerek un haline getirin, 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve bisküvi ile karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına bisküviyi yayın ve elinizle bastırarak sıkıştırın.

Süt, şeker ve unu muhallebi kıvamında pişirin ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ilave edin ve mixerle 3 dk karıştırın. Muhallebiyi bisküvinin üzerine dökün ve buzdolabında en az 4 saat kadar bekletin . Servis yapacağınız zaman tatlıyı kek kalıbından çıkartın ve üzerini pişmaniye ile kaplayın. Afiyet olsuuuunnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder