Anneciğim geçen hafta 3 kez etimek tatlısı yaparak kendi çapında rekor kırdı. 1 grup misafir beğenince, 2. gruba ve sonra 3. gruba derken, malzeme yetiştiremedik resmen anneme.
O kadar hafif ve o kadar lezzetliki ama, herkes tarif isteyince, çözümü tarifi blogda paylaşmakta bulduk.
Anneciğimin ellerine sağlık, tadan herkese afiyetler olsun diyorum :)
1 Lt Süt,
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası,
3 Yemek Kaşığı un
Muhallebi kıvamına pişrilir. Yanlış okumuyorsunuz şeker yok, yağ yok :)
Diğer tarafta ,
Şekerin karamelize edilmesi işlemine başlanır.
1.5 su bardağı su bardağı toz şeker tencereye konur, karıştırlarak kahverengi hale getirilir.
1.5 su bardağı ılık su ilave edilir, şeker eriyene kadar karıştırılır.
8 adet tuzsuz etimek borcama sıralanır, üzerine karamelize edilmiş şekerli su dökülür.
Üst kata muhallebi konur. Dolapta soğutulur ve üzerine ceviz serpilerek servis edilir.
anneanneme buradan o tatlıdan istediğimi iletiyor, sizi çok öpüyorum efendim :)
YanıtlaSil