Pages

28 Mart 2012 Çarşamba

ETİMEK TATLISI



Anneciğim geçen hafta 3 kez etimek tatlısı yaparak kendi çapında rekor kırdı. 1 grup misafir beğenince, 2. gruba  ve sonra 3. gruba derken, malzeme yetiştiremedik resmen anneme. 
O kadar hafif ve o kadar lezzetliki ama, herkes tarif isteyince, çözümü tarifi blogda paylaşmakta bulduk.

Anneciğimin ellerine sağlık, tadan herkese afiyetler olsun diyorum :)
 
1 Lt Süt,
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası,
3 Yemek Kaşığı un

Muhallebi kıvamına pişrilir. Yanlış okumuyorsunuz şeker yok, yağ yok :)

Diğer tarafta ,

Şekerin karamelize edilmesi işlemine başlanır. 

1.5 su bardağı su bardağı toz şeker tencereye konur, karıştırlarak kahverengi hale getirilir.
1.5 su bardağı ılık su ilave edilir, şeker eriyene kadar karıştırılır.
 8 adet tuzsuz etimek borcama sıralanır, üzerine karamelize edilmiş şekerli su dökülür.

Üst kata muhallebi konur. Dolapta soğutulur ve üzerine ceviz serpilerek servis edilir. 

Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. anneanneme buradan o tatlıdan istediğimi iletiyor, sizi çok öpüyorum efendim :)

    YanıtlaSil