Pages

19 Şubat 2012 Pazar

KEREVİZ SALATASI


Kış mevsiminin en güzel besinlerinden olan kerevizin geçen haftalarda zeytinyağlı bir tarifini paylaşmıştım sizlerle. Şimdi de meze olarak yemek masanızı süsleyecek olan kereviz salatası tarifini sunmak istiyorum.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, kerevizin ağır olanını seçmeniz markette dikkat etmeniz gereken en önemli unsur.

1 orta boy kerevizi soyduktan sonra limonla iyice ovun ki, sararmasın ve beyaz kalsın, bu da bir diğer püf noktası. Daha sonra kerevizi orta büyüklükte rendeleyin.  Bir kapta yaklaşık 1 kase yoğurt ve 2 yemek kaşığı kadar mayonezi karıştırın. 1 küçük kase kadar dövülmüş ceviz ve yoğurtlu karışıma rendelemiş olduğunuz kerevizi ilave edin. Arzu ederseniz yeşil elmayı da rendeleyerek kerevize karıştırabilirsiniz. O şekilde de lezzetli oluyor bence :)

Servis tabağına almış olduğunuz karışımı arzu ettiğiniz şekilde süsleyin veee afiyetle yiyin :) Hem kolay hem besleyici hem de lezzetli :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder