Pages

4 Mart 2013 Pazartesi

FIRINDA MÜCVER

 
Malum pazarları evde olunca insanın midesi hiç susmaz, eli sürekli buzdolabının kapağına gider, dolaplar karıştırılır abur cubur bulmak umudu ile...İşte böyle bir pazar,  5 çayında ne yesek diye aranırkeeeeennnn, buzdolabında duran zavallı 4 kabak gözüme ilişti ve mücver yapmalıyım diyerek işe koyuldum. Lakin; diyet mevzuları haala benimle olduğu için yağda kızartmak yerine neden fırında denemiyorum diyerek ve annemin muhteşem mücver tarifine yağ ilave ederek fırında yapmaya karar verdim.
 
Sonuç: Hafif ve muhteşem bir sebzeli mücver. Hem besin değeri yüksek, hem leziz, hem de hafif bir tarif olarak her zaman deneyebileceğinizi düşündüğüm bir yemek çıktı ortaya....

Malzemeler
4 Orta boy kabak
2 Büyük boy havuç
3 Orta boy patates
5 İri boy taze soğan 
Biraz beyaz peynir ( ben kaşar loru koydum )
5 yumurta 
10 yemek kaşığı un ( tepeleme )
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Çörek otu 

Havuç ve patatesleri rendeliyoruz. Ben iri tarafını kullandım rende makinesinin (Reklam olmasın ama M.....X marka elektrikli rende makinesi çok pratik)   Daha sonra ayrı bir kapta kabakları rendeliyoruz. Anneciğimin müthiş püf noktalarından birisi ile; mücveri sulandırmaması için rendelediğimiz kabakların suyunu almak üzere biraz tuz ekip bir süre bekliyoruz ve kabağın saldığı suyu süzerek malzemelerimize ilav ediyoruz. Soğanları ince ince kıyıyoruz, peyniri de rendeliyoruz ve yumurta, un, kırmızıbiber, karabiber, tuz, kabartma tozu ve zeytinyağımızı da katarak tüm malzemeyi iyice karştıryoruz. Mücveri fırında yapacağımız için kıvamı biraz koyu olmalı. Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek karşımı döküyoruz ve çörek otu serperek önceden ısıtmış olduğumuz 180 C fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Not : Bu karşımın içine yağ koymayarak ve daha az un ile akışkan bir karışım oluşturarak yağda da kızartabilirsiniz.



2 yorum:

  1. Çok güzel bir blog tariflerinizde çok güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyo bende yeni bir blog açtım
    bende beklerim
    www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil