Pages

4 Mart 2013 Pazartesi

BEEF STROGANOFF



Aylardır tarif paylaşmadığımdan da anlaşılacağı üzere uzun bir süredir mutfaktan ayrı zaman geçiyordum... Diyetteyken sevgilinizden ayrılmışsınız gibi onu hatırlatan her tür olaydan ve materyalden uzak durursunuz ya, işte ben de tencereden, buzdolabından, kek kalıplarımdan uzak kalmayı tercih ettim. Ama artık yeter, mutfakta biri olma vakti geldi yine :) Sahalara, sevgili tarif defterime ve ocak başına dönmemin şerefine işte eski bir tarif size.
 
Neredeyse 10 yıl önce Gülriz Sururi'nin televizyonda verdiği bir tarifi hatırlamaya çalıştım ve hafızamla tahminlerimi katmerleyerek cidden başarılı bir Beef Stroganoff yapmayı başardım. Mutlaka denemelisiniz, pişman olmayacaksınız.


Malzemeler ( 4 kişilik )

500 gr jülyen doğranmış dana biftek
1 Büyük kuru soğan
400 gr mantar
10 adet Kornişon turşu
1 küçük paket çiğ krema
Hardal
Süt
Beyaz Şarap
Tuz
 
Biftekleri az yağlı teflon tavada suyu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince ince ince doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Pişirmeye devam ederken, diğer yandan dilimlediğimiz mantarları başka bir tavada soteliyoruz. Pişmekte olan ete yumuşaması ve aroma katması için biraz beyaz şarap ilave ediyoruz. Mantarları da ekledikten sonra turşuları katıyoruz. Etin iyice yumuşadığından ve diğer malzemelerle kaynaştığından emin olunca, bir kasede karıştırdığımız krema, biraz süt, 2 tatlı kaşığı kadar hardal ve arzu ettiğiniz kadar tuzu etin içine ekliyor ve pişirmeye devam ediyoruz. Sosla et kıvamını bulunca altını kapatıyoruz. Tercihen makarna ve kızarmış patatesle servis etmenizi öneririm. Afiyetle yiyeceğinizi düşünüyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder