Pages

29 Ocak 2012 Pazar

PORTAKALLI KEREVİZ


Canım anneciğim bir mutfak perisidir. Bir yemek yapmadan mutlaka birçok kitap ve tarif araştırır, en lezzetli olacağını düşündüğü ve orijinal tarifleri de hemen hayata geçirir. Özenir, itinayla yapar yemeklerini, süsleme ve sunuma çok ama çok dikkat eder. Mükemmel bir anne olduğu kadar mükemmel de bir aşçıdır anneciğim :) Hal böyle olunca ben bu güzel tariflere nasıl yer vermem blogumda...Bundan böyle "annişin mutfağı" kategorisinin altında anneciğimin yemek tariflerini de sizlerle paylaşacağım. Çıraklar ustalarına borçlulardır yeteneklerini ne de olsa... İşte ustamdan lezzetli bir tarif sizlere :)


Malzemeler
1 kg kereviz
2 adet havuç
1adet büyük patates
3 adet orta boy soğan
1 kahve fincan haşlanmış bezelye
3 diş sarımsak
1/2 adet limon
7 - 8 adet mandalina veya 4 adet portakal
Dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağı




Kerevizlerin sert kısımları yok olana kadar soyulur, limonla ovulur (sararmaması için). 
Diğer taraftan, küp küp doğranan havuçlar yağda sotelenir. Soğan ay şeklinde doğranır ve biraz tuz ilavesi ile havuçlara eklenir ve kavrulur. Küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir. Sarımsak ince ince doğranır ve eklenir. Elma dilimi şeklinde doğranmış kerevizler ilave edilir. Şeker, tuz ve bezelyeler konup sıkılmış mandalina veya portakal suyu ilave edilir ve ağzı kapatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve hafif ateşte pişirilir. Ocaktan indirmeden önce limon suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve altı kapatılır. Servis tabağına maşa yardımıyla önce kereviz dilimleri dizilir. Daha sonra patates-havuç-bezelye karışımı tabağın ortasına konur. Dereotu ile süslenir. Afiyet olsuuunnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder