Pages

21 Ekim 2011 Cuma

BODRUM-DATÇA-AKYAKA ÜÇLEMESİ

Bu yaz 4 bayan yollara düştük ve sırtımızda çantalarla,
Bodrum-Datça-Akyaka turu yaptık,
uzun zamandır böylesine zevkli ve kafamıza göre bir gezi yapmamıştım.
Bodrumda muhteşem konukseverlikleri için  arkadaşlarım Seçil & Seçkin ile
 her daim can arkadaşımız Selin'e,
ayrıca Akyaka'da bizi ağırlayan ve gezdiren Artun'a da teşekkür etmeden olmaz :)

Bodrum'u anlatmaya gerek yok zaten sıradışı ve keyifli bir yer. 
Şunları yapmanızı tavsiye ederim ama;
Bala koyunun muhteşem denizine girin, Turgutreis Marina-Barcelona Cafe'de canlı latin-jazz dinleyin, Gümüşlük - Limon Cafe'de Gelincik Kokteyli için, Gümüşlük'te gün batımını izleyin, Bitez dondurmacısında kanyaklı-üzümlü dondurma yiyin, Barlar Sokağında Mandalin'e gidin, Bodrum Marina Yacht Club'da Fatih Erkoç'u dinleyin,
yılların eskitemediği gençliğimizin yeri Küba'ya uğrayın.....

Bir ara da feribotla Datça'ya geçin bizim gibi, yaklaşık 2 saat süren keyfili deniz yolculuğu sonucu ulaştığımız Datça'da konuksever kişilerin işlettiği Thesis Pansiyonda 1 gece konakladık, gündüz Kargı koyunda Nirva Beach başarılı bir yer diyebilirm. Akşam üstü, Eski Datça gezintimiz gerçek bir turistik geziydi. Eski taş evler, arnavut kaldırımı dar sokaklar, her yeri saran begonviller gerçekten de huzur veriyor insana. Akşam ise, tek geçebileceğimiz bir yer var "Fevzi'nin Yeri".Balık ve deniz mahsülleri seviyorsanız , hem lezzet, hem servis, hem ambiyans olarak gerçek bir deniz kıyısı restoranı diyebilirim. Datça'dan bir de badem almanız tavsiye olunur. Datçaya ilk gez gittim ve niye daha önce keşfetmedim burayı diye gerçkten de çok hayıflandım. Siz de gitmediyseniz eğer daha önce, bu yaz programınızda yer açın bence. Evet şimdi Datça'dan Muğlaya giden bir otobüs ile Akayaka kavşağında inmek üzere yolculuk vakti.

Akyaka, Gökova koyunda bir sahil beldesi. 15 yıl önce de tatil için arkadaşlarımla gitmiştim ve 15 yıl sonra haala her şeyi elimle koyduğum gibi buldum diyebilirim. Yılların her yeri değiştirdiği ve dokusunu kaybettirdiği ülkemizde burayı aynı bulmak beni cidden çok şaşırttı ve mutlu etti. Burada da 1 gece Ersöz Butik Otelde konakladık, temiz, sakin bir yer, horozların sesi ile uyanmak da ayrıca keyifli. Akyaka ile ilgili mutlaka yapın dediklerim ise, Albayın Koyu'nda mutlaka denize girin, nefes kesici resmen. Azmak kıyısında Orfozda kahvaltı yapın ve yine Azmak kıyısında Kordon'da balık ziyafeti çekin.
Evet şimdi Bodruma dönüş zamanı.... ve sıra geldi fotoğraflara :)

ESKİ DATÇA




 


AKYAKA


BODRUM





1 yorum:

  1. Ay ne guzeldi tatil! Bi de cok guzel anlatmissin, tekrar yasadim. Ellerine saglik tatlim:)

    Selin

    YanıtlaSil