Pages

30 Ocak 2012 Pazartesi

GALETALI MERCİMEKLİ BÖREK

Anneciğimin tariflerine yer vermeye devam ediyorum.  Çin böreği tarzında börekleri beğeniyorsanız eğer, leziz mi leziz bu mercimekli böreği  mutlaka denemenizi tavsiye ederim.  Annem yaptı diye demiyorum ama cidden müthişti :)

Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanacak)
2 adet kuru soğan
Tuz, kırmızı biber, karabiber
1 yemek kaşığı salça
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 bardak süt
Galeta unu

Kuru soğan biraz yağda sarartılır, haşlanmış mercimek ilave edilir. Soğanla beraber çevrilir. Salça, tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilir. 

1 yufka yayılır. Yağ ve su eşit miktarda sürülür. 2. yufka üstüne konur. Ayni işlem yapılır. 12 parçaya bölünür. Mercimekli iç konur. Yufka dilimlerinin 2 yanı içe doğru bükülür. 3 parmak eninde gevşek bir şekilde sarılır. Diğer 2 yufka ile de aynı işlem yapılır ve böylece 24 adet böreğiniz olur :)

Sarılan börekler önce süte, sonra da galeta ununa batırılarak önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 40 ' pişirilir. Börekleri sıcak servis edilir. Soğuk da afiyetle yeniyor ama :) 



Not: Börekleri 1 gün önceden hazırlayarak dolapta muhafaza edebilir ve ertesi gün süt ve galeta ununa batırarak da pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder