Pages

30 Ocak 2014 Perşembe

TİRAMİSU




Tiramisu : "Beni neşenlendir" demekmiş. 

Kakao ve kahve bir tatlının can damarını oluşturur da o tatlı insanı nasıl olur da  mutlu etmez ki ???? Soğuk,yağışlı ve gri günler geçirdiğimiz kış mevsiminde hepimizin ihtiyacı biraz mutluluk değil mi zaten ???

İşte size zahmetsiz kolay mutluluk yolu : Tiramisu :)))

Romada yediğim mascarpone peynirli meşhur İtalyan tatlısının tadı damağımda kalmış olsa da ben de en az 15 yıldır sık sık yaptığım hem pratik hem de lezzetli tiramisu tarifimi paylaşacağım sizinle. 

Bu pazar canımın içi güzel annemin doğumgünü kutlaması için hafif bir lezzet olacağı düşüncesiyle yaptığım tiramisumu sizler de deneyerek misafirlerinize zevkle ikram edebilirsiniz. 

Yarım saat kadar hazırlama süresinin ardından en az 3 saat buzdolabında bekletme süresini de hesaba katarak yapmanızı öneririm. 



Malzemeler
Kakaolu hazır kek ( pastaban )
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı  toz şeker
3 yemek kaşığı un
1/2 litre süt
1 paket labne peynir
1 kupa koyu ve çok şekerli nescafe
Kakao


Yumurta,un ve şekeri karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra labne peynirini ilave edin ve iyice karıştırın. Diğer yandan kekin bi katını nescafe ile ıslatın. Arzu ederseniz nescafenin içine biraz rom ya da viski de ilave edebilirsiniz. Islatmış olduğunuz katın üstüne labneli muhallebiden dökün. İkinci katı da üstüne koyarak tekrar ıslatın ve kalan karışımı kekin üstüne yayın. Tüm muhallebinin üstünü süzgeç yardımı ile kakao ile kaplayın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

İşte bu kadar basit ve bir o kadar da lezzetli tiramisumuz servise hazır. Afiyet olsun...