Pages

28 Mart 2012 Çarşamba

ETİMEK TATLISI



Anneciğim geçen hafta 3 kez etimek tatlısı yaparak kendi çapında rekor kırdı. 1 grup misafir beğenince, 2. gruba  ve sonra 3. gruba derken, malzeme yetiştiremedik resmen anneme. 
O kadar hafif ve o kadar lezzetliki ama, herkes tarif isteyince, çözümü tarifi blogda paylaşmakta bulduk.

Anneciğimin ellerine sağlık, tadan herkese afiyetler olsun diyorum :)
 
1 Lt Süt,
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası,
3 Yemek Kaşığı un

Muhallebi kıvamına pişrilir. Yanlış okumuyorsunuz şeker yok, yağ yok :)

Diğer tarafta ,

Şekerin karamelize edilmesi işlemine başlanır. 

1.5 su bardağı su bardağı toz şeker tencereye konur, karıştırlarak kahverengi hale getirilir.
1.5 su bardağı ılık su ilave edilir, şeker eriyene kadar karıştırılır.
 8 adet tuzsuz etimek borcama sıralanır, üzerine karamelize edilmiş şekerli su dökülür.

Üst kata muhallebi konur. Dolapta soğutulur ve üzerine ceviz serpilerek servis edilir. 

Afiyet olsun :)

23 Mart 2012 Cuma

HAVUÇLU KEK


Uzun zamandır tarif koymadığım için tembellik yaptığımı söyleyen ve bir an evvel yeni tarif eklememi isteyen arkadaşlarım için hemen zuladan bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. 


Aslında Şubatın son günü yağan karın yolları yine kapatması sonucu işe gidemedğim bir karlı ev gününde yaptım bu Havuçlu Keki. Gerçi çok uzun yıllardır yaparım ama bu sefer fotoğraflarını çektim. Yani ben yaptım diye söylemiyorum ama cidden çok leziz oluyor. Umarım sizler de denersiniz, yani bence deneyin :)

Malzemeler 
2 Su bardağı rendelenmiş havuç ( 2 orta boy havuç )
2 Su bardağı un 
1 Su bardağı ceviz ( dövülmüş ya da ufaltılmış ceviz)
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ ( ben yine yarısını su koydum )
3 yumurta 
1 Paket kabartma tozu 
İsteğe göre biraz tarçın



Tüm malzemeleri karıştırıyor, yağlanmış ve kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 C fırında 40' kadar pişiriyorsunuz. Servis tabağına aldıktan sonra da pudra şekeri serpiyorsunuz. İşte bu kadar :-)

Ben yaparken cevizi tamamen dövmekk yerine biraz iri kalacak şekilde parçalayarak kullandım ve tarçın kullanmadım. Daha önce yaptığım zaman dövülmüş ceviz ve tarçın kullanmıştım. Her 2 şekilde de çoook lezzetli oluyor. Keyfinize kalmış....
                              


4 Mart 2012 Pazar

PİŞMANİYELİ TATLI


Eve misafir geleceği zaman annemin benden başlıca isteği genelde tatlı yapmam oluyor :) Bana da yeni tarifler denemek için iyi bir fırsat olacağından reddetmiyorum tabii ki... Bugün ne yapayım diye evdeki malzemelere bakarken bir kutu pişmaniye gözüme çarptı ve bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm veeee tamamen deneme yanılma yöntemiyle, tabiri caiz ise uydurduğum bir tatlı çıktı. 

Az önce misafirlerimize lezzet testi için ikram ettim ve herkes tarifini sorunca blogumda yayınlamaya karar verdim. Uydurmuş olabilirim tatlıyı ama beğeni topladığı için sizler de korkmadan yapabilirsiniz :) Üstelik çok da basit yapması :-)


Malzemeler 
1 Lt Süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük kutu krema (200 ml)
2 paket burçak bisküvi
Pişmaniye 




Bisküviyi rondoda çekerek un haline getirin, 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve bisküvi ile karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına bisküviyi yayın ve elinizle bastırarak sıkıştırın.

Süt, şeker ve unu muhallebi kıvamında pişirin ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ilave edin ve mixerle 3 dk karıştırın. Muhallebiyi bisküvinin üzerine dökün ve buzdolabında en az 4 saat kadar bekletin . Servis yapacağınız zaman tatlıyı kek kalıbından çıkartın ve üzerini pişmaniye ile kaplayın. Afiyet olsuuuunnn :)