Anneciğimin tariflerine yer vermeye devam ediyorum. Çin böreği tarzında börekleri beğeniyorsanız eğer, leziz mi leziz bu mercimekli böreği mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Annem yaptı diye demiyorum ama cidden müthişti :)
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanacak)
2 adet kuru soğan
Tuz, kırmızı biber, karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 bardak süt
Galeta unu
Kuru soğan biraz yağda sarartılır, haşlanmış mercimek ilave edilir. Soğanla beraber çevrilir. Salça, tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilir.
1 yufka yayılır. Yağ ve su eşit miktarda sürülür. 2. yufka üstüne konur. Ayni işlem yapılır. 12 parçaya bölünür. Mercimekli iç konur. Yufka dilimlerinin 2 yanı içe doğru bükülür. 3 parmak eninde gevşek bir şekilde sarılır. Diğer 2 yufka ile de aynı işlem yapılır ve böylece 24 adet böreğiniz olur :)
Sarılan börekler önce süte, sonra da galeta ununa batırılarak önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 40 ' pişirilir. Börekleri sıcak servis edilir. Soğuk da afiyetle yeniyor ama :)
Not: Börekleri 1 gün önceden hazırlayarak dolapta muhafaza edebilir ve ertesi gün süt ve galeta ununa batırarak da pişirebilirsiniz.