Pages

27 Aralık 2011 Salı

NARLI SALATA



 Et yemeklerinin yanına yakışabileceğini düşündüğüm bri salatam var bugün mönüde :)
Hep tatlı tarifi veriyorum, biraz da tuzlulara geçiş yapmak fena olmaz ....

Kırmızı soğanı tuzla ovun ve iyice ödürün. Marul, roka ve taze naneyi doğrayın. 1 narı ayıklayın. Tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine çörek otu dökün. Sosuna da, limon, zeytin yağı, nar ekşisi, sumak, kırmızı biber ve biraz sarısmak ekleyin. Afiyet olsun :)

24 Aralık 2011 Cumartesi

MERENGLİ ELMALI TATLI

Uzun zamandır tarif ekleyemediğim için "hadi artık yeni tarif!!!!"
diyen takipçilerime öncelikile çok ama çok teşekkürler ediyorum :) 

Özellikle de bu hafta evimize misafir olarak gelen sevgili kuzenim Pelin Abla bu tatlıyı çok beğenerek benden tarifini istemişti. Ben de bloguma ekleyeceğim dedim ama nerede!, 1 hafta geçti ama vakit bulamadım. Şimdi geç de olsa ekleyeyim de olayı tatlıya bağlayalım dedim :):) Bundan sonra daha sık tarif ekleyeceğim söz veriyorum :)


Efendim tatlımın tarifi sevgil kuzenim Tuğba Ablaya ait aslında.
Ben de çok sık ve çok zevkle yapıyorum bu tatlıyı. Umarım siz de beğenirsiniz.


Aslında orijinal tarifte ayva kullanılıyor ama ben bu hafta tatlıyı yaparken evde elma vardı onu kullandım. Meyve seçimini size bırakıyorum. Seçmiş olduğunuz 1 kg meyveyi incecik dilimleyerek ya da rendeleyerek 3 kahve fincanı toz şekerle pişiriyorusunuz. Diğer taraftan 2 paket vanilyalı pudingi 1 kg süt ve 4 yumurta sarısı ile pişiriyorsunuz. Borcama yaymış olduğunuz pişmiş meyvenin üzerine pudingi döküyorsunuz. 4 yumurtanın akı ile 7 çorba kaşığı toz şekeri mixer ile çırparak krema kıvana getirip pudingin üstüne döküyor ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında üstü beze kıvamına gelene kadar pişiriyorsunuz. Soğuyunca da doğru buzdolabına.  İşte bu kadar basit ve bir o kadar da hafif bir tatlı. Afiyet şeker olsun :)



12 Aralık 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI TOPLAR

Ofisteki arkadaşlarıma sürpriz olarak hazırladığım çikolatalı topların tarifini
 canım arkadaşım Seçilden aldım. Evde az malzeme ile hazırlanabilecek kolay bir tarif.
Malum truffle modası var bu günlerde ,
bizim de trendlerden uzak bir mutfağımız olmasın değil mi ? :)



1 paket bittter çikolatalı pudingi ölçüsünden biraz daha az süt ile pişirin. ( Arkadaşım portakallı çikolatalı kullanmış, ama ben portakaldan haz etmedeğimden kullanmadım) Soğuyunca pudingi buzdolabına koydum 1-2 saat kadar. Bu arada 1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvüyi robotla un haline getirin. 50 gr margarini eritin (ben margarine karşıyım, zaten çikolata toplarını yerken farkettim ki midem yandı )
bu sebepten dolayı önerim tereyağı kullanmanız olacak.
Eveeett, nerede kalmıştık.... eriyen yağ ile bisküvileri karıştırıyoruz iyice. Dolaptan çıkardığımız puding ile bisküvi karışımını iyice harmanlıyoruz. Ben biraz da Dr'un rom aramosından ekledim :) ( gerçeği daha iyi olabilir tabii ) Şimdi sıra ceviz büyüklüğünde toplar yapmaya geldi. Yaptığım topları ben evde ne malzeme varsa onlarla süsledim. Hindistan cevizi, kakao, beyaz ve kahvernegi süsleme şekeri kullandım. Fıstık ya da badem kırıntıları da güzel olabilir. Hazırlamış olduğunuz çikolata toplarını mümkün olabildiğince dolapta tutmanızı ve ondan sonra servis etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)

7 Aralık 2011 Çarşamba

TORTILLA GÖZLEME

Çok acıktınız, zamanınz az, hem hafif hem de doyurucu bir şey mi atıştırmak istiyorsunuz :)

O zamaaannnn !! 



Paketlenmiş olarak satılan tortillalardan bir tanesini hafif zeytinyağı ile ısıtımış teflon tavaya koyun ve yaklaşık 1 dk kadar ısıtın. İncecik dilimlemiş olduğunuz kaşar peynirini tortillanın üzerine yayın. Taze nane, ya da arzu ettiğiniz başka bir otu da ekleyin. Bir tane tortillayı malzemenin üzerine kapatın. Altı üstü hafik kızarıncaya kadar çevirererek pişirin. Ekmek tahtasının üzerine alarak üçgen dilimler halinde kesin. 5 dk'da hazırlayacağınız bu lezzetli ve basit gözleme zamanınızı harcamadan midenizi mutlu edecek bir atıştırmalık olabilir :) Afiyet Olsun :)