Pages

21 Kasım 2011 Pazartesi

PİSİ PİSİCİKLER

Kedigillerinden oldum olası hiç hazetmemişimdir. Adamsendeci bir tavırları var gibi gelir bana. Dokunamam, yanlarımda geçerken bana değmelerine katlanamam, mamaları bile pis kokar... Amaaaa; figür olarak bana çok etkili gelirler, görsel açıdan yani dekoratif olarak etkileyiciler.
 İyi fotoğraf verirler mesela. Karikatürizelerdir..bkz. Kötü kedi Şerafettin :)
Biblo yapın, tabağa motif olarak çizin her daim güzel dururlar.
O yüzden de Çeşme'de fotoğraflarını çektiğim bir kaç kedinin
müthiş pozlarını sizlere göstermek istedim.

Kendilerini insan zannettikleri gerçekten de doğru gibi poz vermemişler mi sizce de?







17 Kasım 2011 Perşembe

KARLAR DÜŞÜNCE


 Karın Ankaraya merhaba dediği bu günlerde eskiden çekmiş olduğum
2 kış fotoğrafını sizlerle paylaşmak istedim :)

3 Kasım 2011 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU KEK

"Biri beni durdursuuuuunnn!!!!!!!"

Pasta yapmak da yemek de çok fazlasıyla zevkli bir olay ve ben kendimi durduramıyorum. Tabii bunun sonu bana ve pastamın tadına bakan herkese de kilo olarak geri dönüyor ama ne demişler can boğazdan gelir :) O zamaaaannnn "Hadi şimdi kekimizi yapalım" :)



3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ( ben yağa karşıyım o yüzden yarısını su koymayı tercih ediyorum.Yağ olarak da fındık yağı tercihimdir ), 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1-1,5 su bardağı unu karıştırıyoruz. 2 çorba kaşığı kakao ve arzu ettiğiniz kadar damla çikolatayı da ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Kek kalbını yağlayıp, unladıktan sonra karışımımızı boşaltıyoruz ve önceden ısıttığımız 180 C fırında 30-35 dk pişiriyoruz. Üzeri için Dr'un hazır çikolata sosunu daha yoğun kıvamlı ölçülere göre pişiriyoruz ve kekimizi kaplıyoruz. Dekor olarak da ben Kahve Dünyasının çikolata parçalarını ve beyaz-siyah çikolatalı dekor şekerlerini kullandım. Afiyet Olsun :) 

2 Kasım 2011 Çarşamba

KURABİYE CANAVARI İÇİN YENİ ÖNERİ


Merhaba :) Daha önce verdiğim tarifte üst süsleme için tart jöle ve hindistan cevizini karıştırma önerisi vermiştim . Lakinnnn; arkadaşım Beysun'un kızı Defnenin doğumgünü partisi için yaptığım denemede hazır kivili-elmalı jöle ile hindistan cevizini karıştrıdım, çok çok daha başarılı sonuç aldım. Gözler için ise bu sefer albeninin draje bisküvi topcuklarını kullandım. Onların üstüne de şekerli glaziür ile göz bebekleri yaptım.

Çocuklar da büyükler de görünce çıldırdılar pasta için. amaaaaaaaa.... iş yemeye gelince çocuklar yeşil karışımı sıyırmaya tercih ettiler, büyükler ise yeşil karışımın tadını beğendiler.

Yaniii, yeşilin sebzeye benzerliği falan mıdır nedir bilmiyorum ama çocuklar yemeye pek hevesli değiller, keki afiyetle yediler ama ondan şüphe etmeyin sakın :)